top of page

Over Lumina

Succesvolle organisaties zijn in staat om zich in een snel veranderende omgeving aan te passen aan nieuwe omstandigheden.
De veerkracht van een organisatie wordt bepaald door de veerkracht van de mensen en hoe goed zij in staat zijn de hedendaagse uitdagingen tegemoet te treden. Het ontwikkelen van het menselijk potentieel is de sleutel tot het behalen van succes.

 

Lumina Spark is een innovatief instrument, waarin nieuwe technologische en psychologische inzichten zijn toegepast.
Het is namelijk een persoonlijkheidsmeting en geen type-indicator.  Hierdoor wordt een “hokjesgeest” vermeden.

Lumina Spark meet mensen in de context waarin ze zich bevinden. We meten beide polariteiten – je bent niet het één of het ander (introvert of extravert), maar we meten beide gedragsuitingen van 0-100%. Geen stereotypering, maar een krachtige uitnodiging tot persoonlijke ontwikkeling.

 

lumina-spark-logo_orange-pos 0.5x.png

Lumina Spark kan bijvoorbeeld worden gebruikt in een individueel traject waar men bepaalde competenties verder wil ontwikkelen maar evengoed wordt deze tool ook ingezet voor teams, waarbij de dynamieken en complementaire competenties uitgelicht worden.

Naast een persoonlijke sessie om de resultaten van het profiel toe te lichten, gaan we in het geval van een team ook een trainingssessie inrichten om dieper in te gaan op wat de resultaten betekenen voor de groep, wat de mogelijke ontwikkelpunten zijn en geven we enkele handvaten om gedrag nog effectiever te maken in elke mogelijke situatie.  Het effect van dergelijke training is significante productiviteitswinst, effectiever communiceren en samenwerken en betere resultaten voor het bedrijf. 

Lumina Spark is een moderne set tools waarbij buiten een individueel rapport (klik hier voor een voorbeeld), de interactie met andere gestimuleerd wordt door o.a. een app voor de smartphone.   Je kan deze app gebruiken om naast jouw eigen profiel, de profielen van je collega's te scannen en in één oogopslag de mogelijke complementaire competenties te ontdekken! 

IMG_8884.JPG
lumina-leader-logo_light-blue-pos 0.5x.png

Leiderschap. De bekwaamheid om op een effectieve manier te handelen in gelijk welke situatie.  Het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen wordt, dankzij het werken met Lumina duidelijk zichtbaar. De inzichten leiden onmiddellijk tot verbetering van de resultaten van een individu, team of organisatie als geheel.

De Lumina Leader tool breidt de Spark inzichten uit met 360º feedback van anderen binnen en buiten de organisatie.

Deze feedback brengt ons de perceptie van jouw gedrag en effectiviteit voor anderen. 

Een waardevol ontwikkeltraject wordt hieruit dan gewonnen om jouw leiderschapskwaliteiten verder aan te scherpen! 

quote.png

Lumina is zoveel meer dan enkel psychometrische tools - zo hebben we volledige coaching trajecten om de talenten en/of ontwikkelpunten verder te verbeteren, trajecten specifiek voor sales teams en hoe je gedrag effectief in te zetten in de relatie met de klant, trajecten rond emotionele intelligentie, de team en/of bedrijfscultuur en aanwerving en selectie tools.   

Meer weten?

Elke onderneming, team en individu is uniek!  Daarom is er geen standaardformule, maar gaan we altijd op maat te werk.  Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek waarbij we de mogelijkheden bekijken voor jouw onderneming, team of medewerker. 

bottom of page